Terijaki lašiša su rudaisiais ryžiais bei pupelėmis
   2021-07-16 14:09:14
Terijaki lašiša su rudaisiais ryžiais bei pupelėmis

Kai norisi lengvų, bet sočių ir maistingų pietų - būtinai į savo racioną įtraukite kruopas bei ankštines daržoves. Angliavandeniai iš jų yra pasisavinami iš lėto, todėl ilgam suteikia sotumo jausmą, neapkraunant skrandžio.

        

    

Siūlome pasigaminti Terijaki lašišą su rudaisiais ryžiais bei pupelėmis.

        

Reikės:

* 2 v. š. aliejaus

* 2 česnako skiltelės, smulkintos

* 1 v. š. tarkuoto imbiero

* 1 stiklinė rudųjų ryžių (nusipirkti galite čia)

* ¼ stiklinės sojos padažo

* 2 v. š. medaus

* 2 v. š. ryžių acto

* 1 a. š. skrudintų sezamų aliejaus

* 4 gabalėliai lašišos file

* druskos

* agurkų

* pupelių (nusipirkti galite čia)

*avokado

* sezamo sėklų

  

 

1. Išvirkite ryžius ir pupeles.

2.  Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite česnaką ir aliejų. Tuomet įdėkite lengvai druska pamarinuotą lašišą ir kepkite apie 4 minutes, kol lengvai paruduos.

3.  Dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, ryžių actą bei sezamų aliejų.

4.  Keptuvę, kurioje kepė lašiša, švariai išvalykite, pilkite padažą ir pakaitinkite apie minutę. Tuomet sudėkite lašišą ir dar pakepkite liedami ant jos padažą. Taip kepkite apie 2 minutes.

5.  Galiausiai viską patiekite: į dubenis sudėkite ryžius, pupeles, ant viršaus dėkite lašišą, pjaustytus agurkus, avokadą, pabarstykite sezamo sėklomis.

    

SKANAUS :)