Bol. balanda 5kg (užauginta Lietuvoje)

19,50 EUR

Svoris 5kg

Sudėtis: Lietuvoje užauginta bolivinė balanda (kynva).

Bolivinės balandos sėklos kaip vienas pagrindinių maisto šaltinių Pietų Amerikoje žmonių vartota jau prieš kelis tūkstančius metų, tačiau Europoje ir Lietuvoje populiarumo sulaukė gana neseniai. Ir ne be reikalo - šios sėklos yra itin universalus ir naudingas produktas.

Jungtinės Tautos 2013 šiam produktui priskyrė „super produkto“ statusą. Bolivinių balandų sėklos taip vertinamos dėl jų itin geros maistinės sudėties. Jose daug baltymų ir aminorūgščių, naudingų geros sveikatos palaikymui, bei gerųjų riebalų, kurie labai naudingi širdies darbui. Bolivinės balandos yra įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis. Jose gausu vitaminų B1, B2, D bei E. Taip pat magnio, mangano, fosforo, vario ir geležies.

Baltosios bolivinės balandos pasižymi švelniu skoniu, todėl su jomis galima ruošti tiek saldžius, tiek kasdieninius pikantiškus patiekalus. Bolivinė balanda puikiai dera su daržovėmis, mėsa, žuvimi, įvairiais padažais, vaisiais, medumi, puikiai tinka pusryčiams. Jomis galima gardinti įvairias sriubas, troškinius.

Lietuvoje užaugintas ir pagamintas produktas

  

100 g maistingumas: baltymų kiekis – 13,8 g, angliavandeniai – 58,5 g, riebalų kiekis – 5,0 g, sočiųjų riebalų kiekis – 0,5 g., bendras cukraus kiekis – 5,3 g., druskos – 0,02 g., skaidulinės medžiagos - 6,6 g.

Energinė vertė: 347 kcal/1470 kJ

Paruošimo būdas: Nuplaukite bolivinės balandos sėklas ir užpilkite vandeniu (santykis: 1 dalis balandos, 3 dalys vandens) ir virkite 8-10 minučių. Bolivinių balandų sėklas taip pat galima ir daiginti. Taip jos taps dar maistingesnės.

Kiekis

Jums taip pat gali patikti