Manų kruopos 3kg
Grynasis kiekis: 3kg
Sudėtis: kviečiai
Kilmės šalis:
PANAUDOJIMO UNIVERSALUMAS. Manų kruopas galite panaudoti labai įvairiai: daryti košes, dėti į sriubas, troškinius. Manų kruopas taip pat galite dėti į tešlą skirtą makaronams ar picos padui gaminti. Pyraguose - manų kruopos labai populiarus ingredientas.
VITAMINAI IR MINERALAI. Manų kruopos gaunamos iš kviečių grūdų. Manų kruopos gaminamos iš vidinės grūdo dalies, kurioje susikaupusios pagrindinės sudėtinės grūdo maistinės medžiagos. Ši grūdo dalis dar vadinama grūdo branduoliu ir ji sudaro apie 80 proc. viso grūdo. Manuose yra daug mineralinių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmui: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, fosforo, taip pat gyvybiškai svarbių vitaminų B1 ir B2, PP.
MAISTINGAS IR LENGVAI VIRŠKINAMAS PRODUKTAS. Manų kruopos yra maistingos, jose daug lengvai virškinamo krakmolo. Kvietinė košė greitai išverda, ji neapsunkins skrandžio bei tiks tiek mažiesiems valgytojams, tiek senjorams. Skystą manų košę gydytojai dažnai skiria suaugusiems, sergantiems skrandžio ir žarnyno trakto ligomis, manų košė skiriama po skrandžio bei žarnyno operacijų.
Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100g (sauso produkto) |
|
Energinė vertė (kcal/kJ) |
331/1403 |
Riebalai, g |
1,0 |
- iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g |
0,2 |
Angliavandeniai, g |
68,0 |
- iš kurių: cukrų, g |
0,3 |
Baltymai, g |
10,3 |
Druska (NaCl), g |
0,0 |
Paruošimo būdas: Į 200 ml pasirinkto ir puode užkaitinto pieno (ar pieno ir vandens mišinio) maišant lėtai įberti 20 g nuplautų manų kruopų. Toliau maišydami, virkite 2-4 min. Įberkite cukraus ir druskos pagal skonį. Nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 2-5 min.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje.
Jums taip pat gali patikti