Bol. balanda 400g (užauginta Lietuvoje)

1,80 EUR

Svoris 400g

Sudėtis: Lietuvoje užauginta bolivinė balanda (kynva).

Bolivinės balandos sėklos kaip vienas pagrindinių maisto šaltinių Pietų Amerikoje žmonių vartota jau prieš kelis tūkstančius metų, tačiau Europoje ir Lietuvoje populiarumo sulaukė gana neseniai. Ir ne be reikalo - šios sėklos yra itin universalus ir naudingas produktas.

Jungtinės Tautos 2013 šiam produktui priskyrė „super produkto“ statusą. Bolivinių balandų sėklos taip vertinamos dėl jų itin geros maistinės sudėties. Jose daug baltymų ir aminorūgščių, naudingų geros sveikatos palaikymui, bei gerųjų riebalų, kurie labai naudingi širdies darbui. Bolivinės balandos yra įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis. Jose gausu vitaminų B1, B2, D bei E. Taip pat magnio, mangano, fosforo, vario ir geležies.

Baltosios bolivinės balandos pasižymi švelniu skoniu, todėl su jomis galima ruošti tiek saldžius, tiek kasdieninius pikantiškus patiekalus. Bolivinė balanda puikiai dera su daržovėmis, mėsa, žuvimi, įvairiais padažais, vaisiais, medumi, puikiai tinka pusryčiams. Jomis galima gardinti įvairias sriubas, troškinius.

Lietuvoje užaugintas ir pagamintas produktas

Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g

Energinė vertė (kcal/kJ)

347/1470

Riebalai, g

5,0

   - iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g

0,5

Angliavandeniai, g

58,5

   - iš kurių: cukrų, g

5,3

Baltymai, g

13,8

Druska (NaCl), g

0,02

Druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris.

Paruošimo būdas: Nuplaukite bolivinės balandos sėklas ir užpilkite vandeniu (santykis: 1 dalis balandos, 3 dalys vandens) ir virkite 8-10 minučių. Bolivinių balandų sėklas taip pat galima ir daiginti. Taip jos taps dar maistingesnės.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 22 C.

Kilmės šalis: Lietuva.

Gamintojas: UAB ,,Ekofrisa“, Plento g. 39, Naraukelio k., Prienų r.

Kiekis

Jums taip pat gali patikti