Bol. balandos miltai 300g (užauginta Lietuvoje)

1,50 EUR

Svoris 300 g.

Sudėtis: Lietuvoje užaugintos bolivinės balandos (kynvos) miltai.

Bolivinės balandos sėklos kaip vienas pagrindinių maisto šaltinių Pietų Amerikoje žmonių vartota jau prieš kelis tūkstančius metų, tačiau Europoje ir Lietuvoje populiarumo sulaukė gana neseniai. Ir ne be reikalo - šios sėklos ir jų miltai yra itin universalus ir naudingas produktas.

Jungtinės Tautos 2013 šiam produktui priskyrė „super produkto“ statusą. Bolivinių balandų sėklos taip vertinamos dėl jų itin geros maistinės sudėties. Jose daug baltymų ir aminorūgščių, naudingų geros sveikatos palaikymui, bei gerųjų riebalų, kurie labai naudingi širdies darbui. Bolivinės balandos yra įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis. Jose gausu vitaminų B1, B2, D bei E. Taip pat magnio, mangano, fosforo, vario ir geležies.

Bolivinės balandos miltus galite naudoti tiek sandiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Jais galite pakeisti dalį kvietinių miltų blynuose, pyraguose ar naminiuose makaronuose. Taip ne ti sumažinsite suvartojamų baltų miltų kiekį, bet ir praturtinsite patiekalus įvairiais vitaminais ir mineralais.

Lietuvoje užaugintas ir pagamintas produktas

Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g

Energinė vertė (kcal/kJ)

347/1470

Riebalai, g

5,0

   - iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g

0,5

Angliavandeniai, g

58,5

   - iš kurių: cukrų, g

5,3

Baltymai, g

13,8

Druska (NaCl), g

0,02

   

Paruošimo būdas: Keiskite bolivinės balandos miltais mažesnę dalį įprastų miltų. Jei nesate pratę prie bolivinės balandos skonio ar jaučiate lengvą kartėlį, prieš naudodami miltus juos lengvai pakaitinkite orkaitėje.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 22 C.

Kilmės šalis: Lietuva.

Gamintojas: UAB ,,Ekofrisa“, Plento g. 39, Naraukelio k., Prienų r.

Kiekis

Jums taip pat gali patikti