Bol. balandos miltai 3kg (užauginta Lietuvoje)

12,49 EUR

Svoris 3 kg.

Sudėtis: Lietuvoje užaugintos bolivinės balandos (kynvos) miltai.

Bolivinės balandos sėklos kaip vienas pagrindinių maisto šaltinių Pietų Amerikoje žmonių vartota jau prieš kelis tūkstančius metų, tačiau Europoje ir Lietuvoje populiarumo sulaukė gana neseniai. Ir ne be reikalo - šios sėklos ir jų miltai yra itin universalus ir naudingas produktas.

Jungtinės Tautos 2013 šiam produktui priskyrė „super produkto“ statusą. Bolivinių balandų sėklos taip vertinamos dėl jų itin geros maistinės sudėties. Jose daug baltymų ir aminorūgščių, naudingų geros sveikatos palaikymui, bei gerųjų riebalų, kurie labai naudingi širdies darbui. Bolivinės balandos yra įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis. Jose gausu vitaminų B1, B2, D bei E. Taip pat magnio, mangano, fosforo, vario ir geležies.

Bolivinės balandos miltus galite naudoti tiek sandiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Jais galite pakeisti dalį kvietinių miltų blynuose, pyraguose ar naminiuose makaronuose. Taip ne ti sumažinsite suvartojamų baltų miltų kiekį, bet ir praturtinsite patiekalus įvairiais vitaminais ir mineralais.

Lietuvoje užaugintas ir pagamintas produktas

  

100 g maistingumas: baltymų kiekis – 13,8 g, angliavandeniai – 58,5 g, riebalų kiekis – 5,0 g, sočiųjų riebalų kiekis – 0,5 g., bendras cukraus kiekis – 5,3 g., druskos – 0,02 g., skaidulinės medžiagos - 6,6 g.

Energinė vertė: 347 kcal/1470 kJ

Paruošimo būdas: Keiskite bolivinės balandos miltais mažesnę dalį įprastų miltų. Jei nesate pratę prie bolivinės balandos skonio ar jaučiate lengvą kartėlį, prieš naudodami miltus juos lengvai pakaitinkite orkaitėje.

Kiekis

Jums taip pat gali patikti