• Nauja

Lukštenti (žali) grikiai 25kg

33,25 EUR

KUO YPATINGI GRIKIAI? Grikis laikomas vienu naudingiausių maistinių augalų žemėje. Jis turi daugiau mineralų nei dauguma kitų grudinių kultūrų. Grikiuose daug skaidulų, antioksidantų ir visos esminės amino rugštys.

ŽALI GRIKIAI. Žalieji grikiai yra neapdirbti garu, todėl yra daigūs. Daiginant jo nauda padidėja daugybę kartų. Visa tai todėl, kad jie gyvi.Žaliųjų grikių daigai gydo, jaunina, padeda atsistatyti vidaus organams, padidina lytini potencialą, išvalo organizmo ląsteles, mažina patinimus, reguliuoja medžiagų apykaitą, suteikia organizmui jėgų. Pagal savo biologinę vertę, kokybę ir maistingumą, grikių baltymai prilygsta vištos kiaušinio baltymams – geriausiai subalansuotiems ir vertingiems. Pagal įsisavinimą – jie artimi ankštinių kultūrų produktų baltymams.

MINERALŲ IR VITAMINŲ GAUSA. Grikiuose yra daug vario, geležies, mangano, magnio, fosforo, vitaminų B3 ir B2, geležies, kalio, cinko, seleno ir pantoteno rūgšties.

ĮVAIRIAPUSIS PANAUDOJIMAS. Iš lukštentų grikių taip pat kaip ir iš skrudintų rudų galima virti košę, ruošti garnyrą prie mėsos ar žuvies. Šiuos grikius galima valgyti su medumi, dėti į salotas, daryti žaliuosius kokteilius.

SVEIKAS GAMINYS. Grikiuose esančios skaidulos išsiskiria per ilgą laika ir lyginant su kviečiais ar avižomis ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą. Grikiai turi žemesnį glikeminį indeksą dėl ko nesukelia didelių cukraus lygio kraujuje svyravymų.

Kiekis

Grynasis kiekis: 25 kg

Sudėtis: Lukštenti grikiai

Kilmės šalis: Ne ES

  

Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100g (sauso produkto): Energinė vertė (kcal/kJ) 353/1497; riebalai 3,0 g., iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,7 g., angliavandeniai 68,8 g., iš kurių cukrų 1,3 g., baltymai 12,8 g., druska (NaCl) 0,0 g.

  

Paruošimo būdas: Nuplaukite ir virkite apie 13 - 15 min.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje.

   







4549

Charakteristikos

Sudėtis
be glitimo

Jums taip pat gali patikti