Eko. kruopų rinkinys grikiai-žirniai-kviečiai

3,50 EUR

Pasiruoškite žiemai su ekologiškomis Ekofrisa kruopomis už dar mažesnę kainą

Ekologiškų kruopų rinkinį sudaro termiškai apdoroti grikiai, žirniai ir neskaldyti kviečiai.

 

Ekologiškos grikių kruopos 400 g.

Grikiai laikomi vienu maistingiausių augalų žemėje. Remiantis maistingumo rodiklių duomenų baze (nutritiondata.self.com), grikiai yra vertingų baltymų - juose yra visos esminės amino rūgštys - šaltinis. Grikiuose yra daug vario (110% RPN), mangano (65% RPN), magnio (62% RPN), fosforo (50% RPN), vitamino B3 (44% RPN). Grikiai yra vitamino B2 (29% RPN), geležies (16% RPN), kalio (23% RPN), cinko (24% RPN), seleno (15% RPN) ir pantoteno rūgšties (20% RPN) šaltinis. (RPN - rekomenduojama paros norma).

Vidutinė maistinė ir energinė vertė 100 g

Energinė vertė (kcal/kJ)

369/1565

Riebalai, g

3,0

   - iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g

0,5

Angliavandeniai, g

72,8

   - iš kurių: cukrų, g

0,5

Baltymai, g

12,8

Druska (NaCl), g

0,0

Paruošimo būdas: nuplovus virti apie 15 min

 

Ekologiškos neskaldytų kviečių kruopos 400 g.

Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: želmenims, košėms, duonai, tinka daiginimui. Kvietinė košė suteikia organizmui geležies, būtinos kraujotakos normalizavimui ir sveikai veido spalvai, fluoro, be kurio būtų neįmanoma išlaikyti sveikų dantų, magnio – nepakeičiamo mikroelemento sportininkams ir darboholikams, mangano (normaliai medžiagų apykaitai).

Kvietinės kruopos rekomenduojamos sergant kepenų ir tulžies pūslės ligomis, teigiama, kad kviečiai sustiprina imunitetą. Labai maistingos, jose daug lengvai virškinamo krakmolo. Daiginti kviečiai yra geriausias cinko, mangano, vario ir neorganinio fosforo šaltinis. Jie ypač naudingi pavasarį. Mūsų organizmas yra nusilpęs po žiemos, tad vitaminų porcija padės jam atsigauti.

Valgyti daigintus grūdus rekomenduojama sergantiesiems skrandžio opa, egzema, tiems, kuriems padidėjęs cholesterolio kiekis. Lietuvoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas

Energinė vertė: 354 kcal/1503 kJ

100 g maistingumas: baltymų kiekis – 10,7 g, angliavandeniai – 74,1 g, riebalų kiekis – 1,7 g, sočiųjų riebalų kiekis – 0,3 g., bendras cukraus kiekis – 1,7 g., druskos – 0 g., ląsteliena – 1,5 %.

Paruošimo būdas: Prieš gaminimą kviečius užmerkite vandenyje (santykiu 1:2) ir pamirkykite 1-3 val. Tada 10 min. pavirkite, pagardinkite prieskoniais ir palikite 1 val., kad išbrinktų.

 

Ekologiški sveiki žirniai 400 g.

Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, skatinančių virškinimo sulčių išskyrimą, turi daug baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Juose gausu mineralinių medžiagų: fosforo, geležies, kalcio, kalio, magnio, natrio, sieros, vario. Juose yra vitaminų A, B1, B2, B3, B6, E, H.

Energinė vertė: 344 kcal/1460 kJ

100 g maistingumas: baltymų kiekis – 23,3 g, angliavandeniai – 59,6 g, riebalų kiekis – 1,3 g, sočiųjų riebalų kiekis – 0,2 g., bendras cukraus kiekis – 4,1 g., druskos – 0,0 g., ląsteliena – 2,4 g.

Paruošimo būdas: prieš verdant mirkyti šaltame vandenyje 4 - 6 valandas. Virti santykiu: 1 dalis žirnių, 3 dalys vandens. Virti 35-50 min.

     

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 22oC.

Kilmės šalis: Lietuva.  

Gamintojas: UAB ,,Ekofrisa“, Plento g. 39, Naraukelio k., Prienų r.

Sertifikuota pagal LT-EKO-001


#AKCIJA - perkant prekių už 30 Eur ir daugiau pristatymas - NEMOKAMAS!

Kiekis

Jums taip pat gali patikti